Blog

Cum sa pregatesti masina pentru iarna

Acestea sunt unele dintre cele mai importante lucuri pe care trebuie sa le faceti inaine de iarna .
1.Verificare anvelope
Drumurile ude sau inghetate sunt periculoase! Asigurați-vă că aveți anvelope adecvate și verificați presiunea acestora.Deasemenea verificati si uzura lor si anul de fabricatie , o anvelope veche nu va avea aceasi peformanta ca una noua .

2.Verificare Ulei

Temperatura rece este motivul pentru care uleiul se îngroșa,care poate împiedica  ungerea motorului dvs. provocând pagube . Incercati sa folositi un ulei cu o vascozitate mai mica .Verificati cartea tehnica pentru a afla ce ulei trebuie pus.

3.Aplicare Ceara

Umiditate și sarea sunt o combinație coroziva, care pot deteriora vopseaua. Din moment ce vopseaua protejeaza tabla mașinii, daca este deteriorata, tabla ramane fara protectie. Cel mai recomandat este sa aplicati un strat de ceara auto pentru a o proteja de materialele corozive.

4.Verificare Stergatoarelor

Verificati stergatoarele sa fie intr-o stare buna , vizibilitatea depinde de acest lucru . Lichidul de parbriz poate ingheta si nu veti mai putea sa curatati parbrizul de mizerie iar daca lichidul ingheta in instalatie pot aparea probleme .Puneti din timp un lichid de iarna .

5.Curele si furtune

Asigurați-vă că curelele și furtunurile motorului dvs. sunt într-o stare bună. Acestea devin mai fragile la frig și apare riscul de a se rupe sau bloca.

6.Verificare Antigel

Sistemul de răcire a mașinii nu este acolo doar pentru a impiedica motorul sa se supraîncălzeasca , este si pentru a preveni coroziunea interioară. În cazul în care antigelul ingheata , motorul dvs. ar putea fi deteriorat.Verificati mereu nivelul antigelului si punctul de inghet al acestuia.

7.Motorina Aditivata

In timpul iernii, umezeala poate aparea în rezervor care corodează metalul din interior. În cazul în care această umezeala ingheata, ai putea avea pagube foarte mari. Preveniti acest lucru prin păstrarea întotdeauna a rezervorul peste jumătate. Benzina/Motorina va absorbi umezeala înainte de a se acumula.

Ustensile De Iarna:

  • Manusi
  • Racelta
  • Lopata de zapada
  • Lanturi antiderapante
  • Solutie dezghetat parbriz

CONTACTEAZĂ-NE:

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.